Uzņēmums Nilsson ir radīts, lai ikvienam sniegtu īstu svaigi grauzdētas kafijas baudījumu tepat Latvijā. Esam apvienojuši labākās Skandināvijas kafijas ražošanas tradīcijas ar Latvijas iedzīvotāju īpašajām garšas izjūtām. Tieši tā mēs izveidojām vairākus izcilus kafijas maisījumus, skaidri norādot katra maisījuma garšas īpatnības uz katra kafijas iepakojuma.

Kas mums ir svarīgi:

  • Kafija, ko pārdodam ir svaigi grauzdēta tepat Latvijā ar īpaši izteiktu aromātu;
  • Mēs kā ražotājs vienmēr piedāvājam labu cenu lieliskai kafijai;
  • Esam godīgi pret savu klientu un uz iepakojuma norādām kafijas garšas īpašības.

Ražošanas process

Nilsson kafijas ražošanas process sākas zemēs, no kurām ir atceļojušas kafijas pupiņas – Brazīlija, Etiopija, Gvatemala, Indija, Indonēzija, Jaungvineja, Kolumbija, Kostatrika, Vjetnama un citas valstis īpašu kafijas maisījumu izveidei. Ideāli apstākļi kafijas audzēšanai ir ekvatoriālajā zonā jeb tā sauktajā “kafijas pupiņu joslā” (bean belt).

Arabica šķirne vislabāk aug salīdzinoši augstākos apgabalos, kur pieejama bagātīga augsne, turpretim Robusta šķirnei vairāk piemērotas ir zemienes pat ar salīdzinoši karstu klimatu. Kafijas garšu ietekmē gan nokrišņu daudzums, gan saules apjoms un daudz citi faktori tās augšanas un novākšanas laikā – šīs atšķirības katram kafijas veidam piešķir savas garšas nianses. Tieši tādēļ dažāda veida kafijas pupiņas tiek sajauktas veidojot mūsu klientam patīkamu maisījumu.

Pirms kafijas pārstrādes procesa Nilsson vispirms veic darbietilpīgu izpētes darbu, kas tiek atkārtots katru reizi radot jaunu kafijas maisījumu:

  • tiek rūpīgi izvēlētas labākās zaļās kafijas pupiņas ar izsmalcinātām garšas niansēm jau provizoriski nosakot kā šīs garšas “sadzīvos” jaunajā produktā – radot gan patīkamu aromātu un tā saucamo maisījuma mugurkaulu, gan patīkamu rūgtumu un citas garšas nianses;
  • dažādu veidu kafijas pupiņas tiek grauzdētas atsevišķi un arīdzan kopā, grauzdējot tās dažādos gatavības līmeņos – no pavisam viegli apgrauzdētām kafijas pupiņām līdz kārtīgam Francijas grauzdējumam;
  • tiek veidoti maisījumi gan no zaļām, gan grauzdētām kafijas pupiņām (blending) – pie tam mainot maisījuma sastāvdaļas vai to proporcijas katru reizi tiek atkārtots viss izpētes process – un tā kamēr ir sasniegts vēlamais rezultāts un radīts izcils produkts;
  • tiek veikta profesionāla degustācija (cupping) – tikai tā ir iespējams noteikt kā patiesībā garšo gatavais produkts. Pat komanda, kas veido maisījumu, degustācijas laikā nezin kurā degustācijas traukā atrodas kurš produkts – tas ļauj objektīvi noteikt piemērotāko no veidotajiem maisījumiem.

Šie soļi ļauj Nilsson nonākt pie maisījuma receptes, kas patīk gan mums, gan mūsu klientiem. Kad konkrētais produkts ir izstrādāts, varam ķerties pie ražošanas procesa:

  • zaļo kafijas pupiņu piegāde ražotnē un to kvalitātes pārbaude;
  • maisījumu veidošana saskaņā ar recepti;
  • kafijas pupiņu grauzdēšana;
  • gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude un degustācija;
  • kafijas malšanas (ja nepieciešams);
  • produkcijas fasēšana un piegāde klientam.

Nilsson veic ražošanu izmantojot gadsimtiem zināmas un pārbaudītas metodes. Kafijas piegāde notiek no pārbaudītiem partneriem un grauzdēšanas process tiek veikt klasiskos trumuļtipa grauzdēšanas agregātos. Kafijas malšanu veicam izmantojot profesionālu industriālo aprīkojumu.

Tādējādi pēc ilgstoša un kontrolēta ražošanas procesa spējam radīt izcilu produktu, kas pie tam ir tikko grauzdēts, nodrošinot labāko iespējamo aromātu un vislieliskāko kvalitāti!

Par uzņēmumu

Nilsson ir Latvijas kafijas ražošanas uzņēmums, kas dibināts 2013.gadā. Laika gaitā esam pilnveidojuši kafijas grauzdēšanas receptūras un ievērojami palielinājuši produkcijas un sadarbības ar partneriem modeļu klāstu. Kopš 2019.gada esam saviem sadarbības partneriem piedāvāt arī viņu zīmolu kafijas ražošanu un fasēšanu – “private label’’, kā arī spējam nodrošināt sadarbības partneru piegādātas kafijas apstrādi un iepakošanu partneru izvēlētā iepakojuma veidā.

Ražotne

Mūsu ražotne atrodas gleznainā vietā Gaujas Nacionālā Parka malā, Amatas novada Ieriķos. Par pamatu mūsu ražošanas telpām var uzskatīt padomju laika mantojumu – ražošanas telpas ir pielāgotas telpas mūsu ražotnes vajadzībām. Telpas savulaik tika radītas kā ārkārtas energovadības centrs, no kurienes tiktu vadīta energoapgāde visā Baltijas reģionā, ja gadījumā notiktu konfrontācija starp abām aukstā kara lielvarām. Savukārt Nilsson ražotnes izveidē ir centies saglabāt gan izteiksmīgas interjera detaļas, gan arī tās pielāgot moderna ražošanas uzņēmuma vajadzībām. Šobrīd uzņēmuma ražotne ir izvietota 500 kvadrātmetru telpās, kurās mēs veicam kafijas uzglabāšanu, pirmsapstrādi, grauzdēšanu, šķirošanu, kvalitātes pārbaudi, malšanu, fasēšanu un gatavās produkcijas uzglabāšanu.

Lai arī ceļš līdz modernas un uz kvalitāti fokusētas ražošanas procesa izveidē nav viegls, tomēr pretstatā daudziem grūtības ir padarījušas Nilsson uzņēmumu stiprāku un mūsu kafiju arvien gardāku. Fokusējoties uz produkcijas kvalitāti mēs esam vieni no retajiem kafijas ražotājiem visā Ziemeļeiropā, kuri kvalitātes nodrošināšanai izmanto augstas izšķirtspējas kameras, lai ar augstas detalizācijas algoritmu palīdzību izlasītu no gatavās produkcijas visas nekvalitatīvās kafijas pupiņas un pārliecinātos, ka mūsu kafijā nav nekādu citu piemaisījumu pirms kafija tiek safasēta.

Papildus laika posmā no 2016.gada līdz 2019. gadam esam investējuši savus resursus visaugstākās kvalitātes kafijas grauzdēšanas līnijas izveidē un pilnībā ieviesuši arī precīzu un augstražīgu kafijas pupiņu fasēšanas līniju.

0
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .