Par Nilsson

Par uzņēmumu

Uzņēmums Nilsson ir radīts, lai ikvienam sniegtu īstu svaigi grauzdētas kafijas baudījumu tepat Latvijā. Esam apvienojuši labākās Skandināvijas kafijas ražošanas tradīcijas ar Latvijas iedzīvotāju īpašajām garšas izjūtām. Tieši tā mēs izveidojām vairākus izcilus kafijas maisījumus, skaidri norādot katra maisījuma garšas īpatnības uz katra kafijas iepakojuma.

Kas mums ir svarīgi:

  • Kafija, ko pārdodam ir svaigi grauzdēta tepat Latvijā ar īpaši izteiktu aromātu;
  • Mēs kā ražotājs vienmēr piedāvājam labu cenu labai kafijai;
  • Esam godīgi pret savu klientu un uz iepakojuma norādam kafijas garšas īpašības.

Pērc vismaz 6 kilogramus mūsu kafijas un mēs to nogādāsim Cēsīs, Valmierā, Siguldā, Rīgā un Jūrmalā bez maksas!

Raksti mums: sales@nilsson.lv

Ražošanas process

Nilsson kafijas ražošanas process sākas zemēs, no kurām ir atceļojušas kafijas pupiņas – Brazīlija, Etiopija, Gvatemala, Indija, Indonēzija, Jaungvineja, Kolumbija, Kostatrika, Vjetnama un citas valstis īpašu kafijas maisījumu izveidei. Ideāli apstākļi kafijas audzēšanai ir ekvatoriālajā zonā jeb tā sauktajā “kafijas pupiņu joslā” (bean belt).

Arabica šķirne vislabāk aug salīdzinoši augstākos apgabalos, kur pieejama bagātīga augsne, turpretim Robusta šķirnei vairāk piemērotas ir zemienes pat ar salīdzinoši karstu klimatu. Kafijas garšu ietekmē gan nokrišņu daudzums, gan saules apjoms un daudz citi faktori tās augšanas un novākšanas laikā – šīs atšķirības katram kafijas veidam piešķir savas garšas nianses. Tieši tādēļ dažāda veida kafijas pupiņas tiek sajauktas veidojot mūsu klientam patīkamu maisījumu.

Pirms kafijas pārstrādes procesa Nilsson vispirms veic darbietilpīgu izpētes darbu, kas tiek atkārtots katru reizi radot jaunu kafijas maisījumu:

  • tiek rūpīgi izvēlētas labākās zaļās kafijas pupiņas ar izsmalcinātām garšas niansēm jau provizoriski nosakot kā šīs garšas “sadzīvos” jaunajā produktā – radot gan patīkamu aromātu un tā saucamo maisījuma mugurkaulu, gan patīkamu rūgtumu un citas garšas nianses;
  • dažādu veidu kafijas pupiņas tiek grauzdētas atsevišķi un arīdzan kopā, grauzdējot tās dažādos gatavības līmeņos – no pavisam viegli apgrauzdētām kafijas pupiņām līdz kārtīgam Francijas grauzdējumam;
  • tiek veidoti maisījumi gan no zaļām, gan grauzdētām kafijas pupiņām (blending) – pie tam mainot maisījuma sastāvdaļas vai to proporcijas katru reizi tiek atkārtots viss izpētes process – un tā kamēr ir sasniegts vēlamais rezultāts un radīts izcils produkts;
  • tiek veikta profesionāla degustācija (cupping) – tikai tā ir iespējams noteikt kā patiesībā garšo gatavais produkts. Pat komanda, kas veido maisījumu, degustācijas laikā nezin kurā degustācijas traukā atrodas kurš produkts – tas ļauj objektīvi noteikt piemērotāko no veidotajiem maisījumiem.

Šie soļi ļauj Nilsson nonākt pie maisījuma receptes, kas patīk gan mums, gan mūsu klientiem. Kad konkrētais produkts ir izstrādāts, varam ķerties pie ražošanas procesa:

  • zaļo kafijas pupiņu piegāde ražotnē un to kvalitātes pārbaude;
  • maisījumu veidošana saskaņā ar recepti;
  • kafijas pupiņu grauzdēšana un grauzdēto kafijas pupiņu noturēšana pilnīga aromāta ieguvei un liekās ogļskābās gāzes izvadīšanai;
  • gatavās produkcijas kvalitātes pārbaude un degustācija;
  • kafijas malšanas, ja nepieciešams, un maluma rupjuma pārbaude;
  • produkcijas fasēšana un piegāde klientam.

Nilsson veic ražošanu izmantojot gadsimtiem zināmas un pārbaudītas metodes. Kafijas piegāde notiek no pārbaudītiem partneriem un grauzdēšanas process tiek veikt klasiskā trumuļtipa grauzdēšanas agregātā. Kafijas malšanu veicam izmantojot profesionālu industriālo aprīkojumu.

Tādējādi pēc ilgstoša un kontrolēta ražošanas procesa spējam radīt izcilu produktu, kas pie tam ir nesen grauzdēts, nodrošinot labāko iespējamo aromātu.